Maeve Elenya


Nick:  Alci




1. Jméno a příjmení

Maeve Elenya

2. Rasa

Čarodějka

3. Věk

20 let

4. Pohlaví

žena

5. Kasta a povolání

druidka

6. Povaha, vzhled a záliby

    Maeve je jemná žena, s typickými ženskými rysy. Její tvář je něžná, většinou na ní je jemný úsměv, málokdy se mračí nebo dává najevo nějaké negativní emoce. Má velké mandlové oči barvy lískového oříšku s jemnými řasami, drobný nosík trochu nahoru a něžné rty. Její postava je spíše drobnější s typickým ženským tvarem, tedy plnějšími ňadry, často staženými ve šněrovačce, útlým pasem a boky, které nejsou nijak široké přesto ženské. Je to druidka, tedy žije v souladu s přírodou její šaty jsou barvy přírody, často jen smetanové , zelené, někdy černé když je smutná. Většinou jde o šnrovačku se lněnými šaty pod ní až na zem. Vlasy nosívá rozpuštěné, nemálo v nich má vpletené květy. Je spíše tichá, rozvážná, spíše přemýšlí a poslouchá než by zbrkle mluvila. Zdržuje se ve své malé chatce mimo hradby u lesa, řeka, louka a les jsou její domov a tam to miluje. Někteří ji mají za podivínku, co se zjevila od kdovíkud, ale brzy zjistili, že její bylinkářské umění předčí kohokoliv v širokém okolí. Umí dělat velmi silné lektvary ale odmítá dělat jedy, ač je umí.
 Její povaha je zvláštní, její oči jakoby vám viděly do duše, je mlčenlivá, přesto někdy plahá a někdy usměvavá, její krok je velmi lehký, umí to s rostlinami, které u ní vždy velmi prospívají. Je klidná jako voda v rybníce a přesto někdy rozverná jako kapky co cákají když ryba mrskne ploutví. Její osoba má zvláštní auru, ostatně jako vždy u druidů, kteří mí rozprávět s bohy.

7. Životopis

  Původ Maeve je záhadou. Nemluví o své minulosti s nikým, jakoby byla obestřena temným tajemstvím, těžko uvěřitelným pro tak světlou a positvní osobu. V Ingwirthu je necelý rok, do města chodí jen zřídka a rozpráví s lidmi, kteří se vydají do lesa, málokdy vyhledá sama společnost někoho uvnitř. Je velmi tichá, nenápadná, nečeří vlny, proto unikla větší pozornosti hradu, odkud chodí občas jen normnaské dámy pro lektvary na různé neduhy, často spojené s nadměrnou konzumací vína a červeného masa. S potraty u Maeve nepochodily, Maeve siváží každého života, bere jej jako dar. Proto si možná více rozumí se zvířaty, která jsou v její blízkosti jako doma a nebojí se jí. Za dobu pobytu v Ingwirthu si neudělala příliš přátel, ač Hedvika z hostince je něco jako její přítelkyně, chodíá tam často aby s ní rozprávěla, a Maeve spíše poslouchá, než mluví, což upovídané Hedvice vyhovuje. Seznámila se taktéž s místní apatykářkou Alciellë, která k ní chodí pro byliny a se kterou si rozumí, protože je to hodné děvče. Pokud Maeve nehledá byliny, pátrá po své ztracené lásce, zní to ale ěkdy až přitaženě a vlasy, takže jí nikdo nevěří, že ztratila muže a hledá ho zde, spíše ji berou za podivínku, které muž zemřel, nebo nikdy žádného neměla a zkrátka se jí to v hlavě pomotalo ze všech těch bylin. Přesto se k ní lidé povětšinou nestavějí negativně, spíše ji litují a ona? Raději mlčí ne by ospravedlňovala sebe. Ví, že vše přichází v pravý čas a netřeba strkanic a hádek.

8. Schopnosti

Alchymie, poznávání rostlin a umění jejich sběru a účínků, přitahuje zvířata, rozpráví s nimi a ony se jí nebojí. Rostliny v její přítomnosti lépe rostou a prospívají. Jako druidka umí rituály, při kterých rozpráví s bohy. 
Sálá z ní zvláštní klid, který pocítí většina lidí, kterých se dotkne rukou, zahrne je mír a porozumnění.  Někdy se zdá , že ví vše ač by jako druidka z lesa neměla, nikdo neví odkud se její vědomost bere.

9. Ostatní

Faceclaim: Sharon Den Adel






10. E-mail: AlcielleBaggins@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat