Merth de LaNoir

Nick:  Noute





1. Jméno a příjmení

Merth de LaNoir

2. Rasa

Čaroděj

3. Věk

22 let

 4. Pohlaví

Muž

5. Kasta a povolání

Šlechtic/ čaroděj

6. Povaha, vzhled a záliby

  Merth je metr osmdesát vysoký mladý muž, se zvláštní zálibou... a tou je stínová magie. Tento druh patří mezi velice záhadné a vzácné druhy magie, které vyžadují talent, které Merth bezesporu má... ale také údajně formují osobnost. Merth je typ člověka, který většinou jen stojí a sleduje, co se kolem něj děje. Do sporů se nedostává, většinou pro to, že lidé, kteří s ním kdy zkusili mít spor skončili dost ošklivě... inu nehody se stávají. Merth patří do významného šlechtického rodu, který byl po několik let považován za vymřelý. Jakožto pokračovatel rodu ze strany otce má v rukách veškerý majetek po své rodině... Je to inteligentní, leč nepříliš výmluvný a hodně protivný muž. Na boj s mečem ho nikdy dvakrát neužilo. Věří, že nejjednodušší je někoho proklít a počkat si až kletba dojde své účinnosti. Konec konců, sám vždy říká, že není kam spěchat. rozhodně to není dobrák, dobrý skutek od Mertha bývá často spíše příslibem pomoci ze strany druhé osoby...
   Merth má černé vlasy, občas trochu zesvětlené téměř do bílé a pronikavé, ledově modré oči... Má dobré držení těla a je dobrým jezdcem na koni. Miluje hru na piano, užívá si ji společně s hudbou... často nosí čený plášť s kápí a černou košili.

7. Životopis

    Merth se narodil za velice bouřlivé noci princezně O'Ravenheart a dědici rodu de LaNoir... jenže byl plodem dosti zakázané lásky, která nebyla posvěcená... A z toho důvodu si ho na výchovu vzal starší bratr právě zmíněného šlechtice... a pokusil se to vše ututlat... odjel s ním dost daleko a neustále přejížděli z místa na místo, aby chlapec nebyl v ohrožení ze stran příbuzenstva peroucí se o majetek... Toto rozhodnutí mu zachránilo život. Rodina do jednoho vymřela a zůstal jen Merth. Když zrádná kletba stihla i jeho strýce, nechápal to. Proč jeho ne? Jenže stínová magie nefunguje na někoho o jehož existenci uživatel neví. Magie Vnikla do malého Mertha, ale nedokázala mu ublížit. Chlapec od té doby ovládá skutečně zvláštní síly. Při jejich užívání mu blednou vlasy, praská kůže a tmavnou oči. Poprvé svou magii použil, když se rozzlobil a porazil jednoho rytíře. Dodnes netuší, jak to udělal... Pak se dal na cestu a vstoupil k čaroději do učení. Jenže čaroděj ovládající živel toho stínového čaroděje mnoho nenaučí. Větší síly tomu chtěly, že si Merth dokázal nalézt uživatele stínové magie a učit se od něj. Naučil se ovládat se a teoreticky zná pár kouzel... po sedmi letech v noci uprchl z toho učení, jak ostatně stálo i v jejich smlouvě. Po tomto zvláštním životě se rozhodl zamířit na rodové sídlo v Ingwirth a zjistit, zda přece jen někdo šťastně nepřežil, tak jako on... alespoň jeho matka mohla, ačkoli ani neznal její jméno a měl hrubý popis od strýce.

Co postava neví:
  Před těmi dvaadvaceti lety se bohužel stalo neštěstí. Manželka dědice rodu de LaNoir byla neplodná a proslýchalo se, že jedna z jejích služek pomohla mnoha neplodným paničkám z okolí, údajně ovládala přírodní magii. Paní domu si přála ze srdce mít manželovo dítě. A pro to zašla za svou služkou... S prosbou o pomoc. Služka jí přislíbila, že jí pomůže, pokud nechá paní domu zabezpečit její rodinu. A šlechtična přislíbí a slib i splní... Služka náhodou vyslechla rozhovor, který měl pán domu se svým bratrem... o poměru s princeznou, která je již ve vysokém stupni těhotenství a potřebuje zmizet... Služka využije šance a přislíbí, že její manžel skutečně bude mít dítě. Jednoduše zabezpečená rodina. Oh, jaká hloupost... když se nějakou dobu nic neděje a paní domu stále nenarůstá břicho, rozzuří se. Vyžene služku i s její rodinou... a kolem nich projede bratr, strýc Mertha, který nese malé dítě do bezpečí. Matka služebné, stará paní, ráda za teplo a střechu nad hlavu si usmyslí, že panstvo je zlé a zdejší dům a všechny v něm narozené de LaNoir prokleje strašlivou kletbou, sama brzy na to umře. Kletba se s její smrtí spustí a pronásleduje téměř každého známého člena rodu narozeného v domě... Princezna své těhotenství ututlá ale přece jen ho svěří své neteři... 

8. Schopnosti

  Merth má silné nadání právě na stínovou magii, je inteligentní a umí pohotově reagovat, ale co zdaleka neumí je boj na blízko a s mečem a  boj bez magie obecně. Jelikož Merth miluje stínovou magii, ovládá jí často a zkouší její limity. Nedělá mu vrásky, že po tomto použití vždy nějakou dobu vypadá zcela jinak... světlejší vlasy, černé oči namísto modrých a zdánlivě popraskaná kůže. Magie si žádá něco za něco... a Merth dobře ví, že jednou to nepůjde jen po vzhledu.

9. Ostatní

Faceclaim: Jared Leto



10. E-mail:

Žádné komentáře:

Okomentovat