PLES



S konečnou platností se na vědomost dává, že ples se dne 17.8. konati bude. Bude jak pro lid vznešený tak pro lid prostý. Jídla i pití dostatek pro každého bude. Šlechta na hradním sále bude mít připraven zdobený sál s květinami a měšťané pak vyzdobené náměstí s tabulí a muzikou. Všichni jsou srdečně zváni a pokoj od roboty ten den mají. Až na služebnictvo, které obstarává obsluhu, prádlo a kuchyni na ples, ti dostanou za ten den dvojnásobek zaplaceno.

Celá slavná událost začne ve 12:00 , tedy v pravé poledne, kdy se sály pro veřejnost připravené, otevřou. (Moderování začne až přijde královský majestát, do té doby můžete hrát volně, s plně platnými pravidly, bez glejtu na hrad nesmí nikdo, poddaní v podhradí a šlechta na hradě v sále s tím, že se hraje dohromady v místnosti pro akce: Kolbiště, v příslušném podforu).

Doufám, že se ukážete v hojném počtu a byli bychom rádi, kdyby se zapojili i nováčci, pro domlouvání je nezbytné aby hráči byli na příjmu v Krčmě.

S láskou, královský majestát

P.S. S největší pravděpodobností se královský majestát o hodině čtvrnácté dostaví, buďte však prosti studu a nebojte se veselit od dvanácté hodiny i dříve oblečení své připravovati a na slavnosti se chystati, téma bude otevřeno již od rána...

1 komentář:

  1. Já nakonec přijdu jen s Bellou vzhledem k tomu, že mi trochu přeházeli rozvrh a budu v práci, kde stíhám hrát jen s jednou postavou.

    Gree

    OdpovědětVymazat