Alexander Oliver Crowley

Nick: Alci





1. Jméno a příjmení

Alexander Oliver Crowley

2. Rasa

Čaroděj

3. Věk

35 let

 4. Pohlaví

muž

5. Kasta a povolání

Normanský dvorní astrolog a vědec

6. Povaha, vzhled a záliby

   Pokud něco Alexe, pro přátele Olivera definuje tak je to introvert. Ne, že by měl problém se bavit s cizími lidmi, je v rétorice zběhlý, ale nevyhledává společnost, je typ vědátora, miluje se dívat ke hvězdám, jakoby snad to, co je tady dole nebylo dost. Rád objevuje nové a nepoznané, je zahloubaný do knih a astrologických spisů a map. Málokdy ho zaujme něco jiného a naopak často při kontaktu s ostatními působí nesoustředěně , roztěkaně a bez zájmu, kvůli tomu, že ho zaujme mrak na obloze nebo nová hvězdokupa. Ale není tomu tak, v jádru je to dobrák a velmi hodný člověk. Je ale spíš zahleděný do vnitřního vesmíru a také je díky tomuto soustředění špičkou v tom co dělá, tak se i dostal do normanských služeb. Je dost možné, že si ani nevšimnul jaké panovnice jsou...protože je to takový malý podivín, který si příliš nevšímá toho co se děje kolem, to neznamená ale, že nemá svědomí. Přišel až po obsazení a sto procent času tráví v astrologické věži, takže ví málo o zvěrstvech co se dějí tam venku. To, že je samotář snad ani dodávat nemusíme, ale jestli je samotář díky svému workoholismu a nebo že by nechtěl vídat lidi, toť otázka. Možná někdy příležitost dělá zloděje, dá -li se to použít v tomto kontextu.Obecně jej někteří lidé vidí jako zachmuřeného tajemného muže, pohybujícího se hradem. Někteří z něj cítí zvláštní auru a říkají že je upír nebo čaroděj. Kdbyy byl snad starší, byl by to ten podivný dědeček hříbeček, ale díky svému vzezření, oblečení a očím se stále řadí spíše mezi ty tajemné pohledné jedince.
  Jeho vzhled odpovídá charakteru, nosí obnošený tmavozelený plášť a pod ním vždy čisté plátěné kalhoty a lněnou kytlici, nepotrpí si na luxus. Vlasy má polodlouhé a většinou na styl vrabčího hnízda jak se v nich prohrabuje když přemýšlí. Často nosí zvětšovací sklíčka na nose aby mu neunikl žádný detail, ale když je sundá, každého nejspíše zaujme jedna věc, a tou je jeho klukovský vzhled, snad jakoby nestárnul, má velmi mladistvé rysy, úsměv a krásné, velké tyrkysové oči. jen není mnoho příležitostí aby je někdo zahlédnul a jeho kouzelný vzhled snad ocenil.

7. Životopis

   Alexander se narodil v Anglii, v oblasti Kentu. Pocházel z měšťanské rodiny. Otec vlastnil malé pekařství a maminka se starala o rodinu nebo pomáhala v něm podle toho zda zrovna měla či neměla batole. Alexander pochází z pěti dětí. Měl dva bratry, z nichž jeden jako malý zemřel na černý kašel a druhý Maxwell je o deset let mladší. Studoval medicínu a nyní pracuje v polní nemocnici. Pak má dvě sestry, které jsou zatím v učení, dvojčata Caren a Clarissu. Jejich cílem bude nejspíše se co nejlépe vdát, je jim šestnáct. Zkrátka a dobře Alexander je nejstarší a není tak úplně synem svého otce. Je to mladická nerozvážnost jeho maminky, která se zamilovala do francouzského vojáka když jí bylo 14. A Alexander byl na světe. I když ho otec přijal, nikdy si nepřipadal úplně členem rodiny i pro svou samotářskou povahu. Otec chtěl aby se všichni zapojili do řemesla, ale Alexandr měl hlavu všude jen ne tady na zemi a tak měli často roztržky, neboť pro otce byl budižkničemu, který neumí makat rukama. Alexandera si všimla jedna šlechtična, které nosil čerstvé pečivo, předěvším díky zvídavosti a bystoristi, neuniklo jí, že je velmi chytrý a zajímá se o astrologii, kterou ona živě podporovala, takže mu navrhla studia, která zaplatí a Alexander neváhal ani minutu. Bylo mu šestnáct, byl mladý pohledný hoch a šlechtična se v něm zhlédla. Stali se milenci a Alexander s ní sdílel všechno vědění a společně objevovali hvězdnou oblohu. Šlechtična ale onemocněla a zemřela na souchotě, v té době se Alexander uzavřel do sebe a nechal se najmout normanským panovníkem ke dvoru aby mohl pátrat, zkoumat a sestavovat horoskopy. Rodině posílal vždy našetřené peníze aby otci ukázal, že není budižkničemu. Sám mnoho nepotřeboval. A takto se dostal i do Ingwirth Holdu, neboť astrologie byla velmi oblíbená u dvora manžela Delilah,

8. Schopnosti

Je čarodějem, tuto vlastnost má po otci neboť matka je člověk. Nikdy toho příliš nezneužíval, jeho doménou je vysoká bystrost, skoro jakoby viděl za více rohů než ostatní, jakoby uměl rozpoznat indicie a porovnat souvislosti a kauzality mnohem dříve než ostatní. K tomu všemu umí také telekinezi, což sám využívá z čistě praktických důvodů, protože nemusí odbíhat neustále od dalekohledu když si chce podat šálek horkého vína nebo buchtu. Nejde mu bylinkaření, k rostlinám nikdy nepřilnul, má opravdu hlavu v oblacích a hvězdy jsou jeho doména, v jejich přítomnosti se cítí svůj. Pokud je venku za svitu úplňku, jeho bystrost se zvyšuje natolik, že oplývá jakousi jasnozřivostí s krátkými úseky budoucnosti a věcí, které se stanou, nebo mohou stát. Sám to nemá rád a raději se úplňku vyhýbá. Nerad vyčnívá z řady. O této vlastnnosti neví ani Delilah, ač má podezření že Morighna něco tuší, jakožto sama čarodějka.

9. Ostatní

Faceclaim: Eljah Wood





10. E-mail: AlcielleBaggins@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat