ROK OD OKUPACE

 

 Je tomu již rok co Normanská vojska dobyla Ingwirth, co královna Jasmine zesnula rukou Morighan a lidé si museli přivyknout novému životu. nebylo to snadné leč říká se, že člověk si zvykne i na smrt. Nejinak tomu bylo nyní, lidé si začli zvykat v novém zřízení neboť to vypadalo, že žádná pomoc nedorazí, okupanti byli silní a jediné království, které ještě nepadlo se drželo jen zuby nehty nejspíše i protože Delilah posílala výbojné výpravy jen pro zdroje, kterých její armáda spotřebovala nemálo. 
  Lidé se opět začali veselit, jediné co bylo těžké byly tradice, místní oslavy jara abyly přeměněny na Velikonoce, neboť Normané byli křestané a neuznávali jinou víru, proot se svatyně bohů přesunuly hluboko do lesů, kde potají lidé nosili své dary , které díky odvádění šlechtě byly nuzné. přesto však na své bohy nezanevřeli a prosili je o pomoc v těchto hrozných časech.
  Díky menším zdrojům upadla i hygiena, tedy více lidé umíralo na příušnice a úplavice způsobené nedostatky mýdla a čisté vody.
   Popravy byly na denním pořádku, a to spíše pro výstrahu nebo´t jimi Delilah sržela lid ve střehu a poddajný. matky se bály o syny, Synové o své milované, nikdo si nedovolil otevřeně mluvit proti režimu, protože byl ihned potrestán a tak pár mužů přišlo o paži, některé ženy o jazyk a pár i o život. Nebyly to šťastné časy. Daně byly vysoké a všudypřítomné vojsko s uvolněnými mravy i pravidly, občas usměrňované snad jen černou gardou upířích jezdců, kteří v důsledku pak nebyli o nic přívětivější, nepřidávaly na náladě.
   Odboj, který celou dobu vznikal, se musel velmi dobře ukrývat, výchozí z hradu byli těžce hlídaní a tak nebylo snadné sbírat zbraně, zbroj i jiné zásoby nezbytné k přípravě na občanské boje. Bylo to těžší než se zdálo, přesto se však lidé stále milovali, děti se stále rodily a samozřejmě nebyly ani vyjímky kdy se děvčata Ingwirthu zamilovala do normanských jinochů a opačně. Ne každý byl z jádra zlý, voják jde kam mu rozkážou a tak se i normané začlenili do běžného života.
   Jediní kteří profitovali ze změn byli samozřejmě kolaboranti, šlechta i nižší stavy, které se přiayl otevřeně k Normanům dostali půdu, postavení a ochranu. Někteří byli za kolaboranty považováni neprávem, někteří donášeli zase potají. Tak jak to už v těchto časech bývá...

Image result for šibenice

POPRAVA

Dne (budeme hlasovat o datu akce)
budiž oznámeno, že platnéř kvůli zlodějně a nekalým úmyslům a činům proti koruně popraven bude, a to smrtí potupnou, oběšením a utopením. Na pranýři poté vystaven bude aby lid mohl házením shnilého ovoce najevo svou nelibost dáti!

(Ano děti rozhodla jsem se pro akci, zda budete přihlížet nebo se rozhodnete platnéře zachránit je jen na vás, jde především o to abychom se společně opět sešli a oživili si lásku k našemu rpg :3)

Žádné komentáře:

Okomentovat