Thorsen Borg

    Nick: Hugin




 

1. Jméno a příjmení

Thorsen Borg

2. Rasa

člověk

3. Věk

35 let

4. Pohlaví

muž

5. Kasta a povolání

měťan-lékař

6. Povaha, vzhled a záliby

   Thorsen je docela svéráz. Ctí znalosti, fakta a zákony. Tak by se v pár slovech dal nejvýstižněji charakterizovat. Nemá moc velký smysl pro humor a nad vším až moc přemýšlí. Je tišší a málomluvný, ne z důvodu, že by neměl co říct, ale přemítá nad slovy každého jednotlivce a snaží se tak odhadnout povahu toho druhého. Je pro něj příjemnější debatovat potichu, než mlátit se za svou pravdu v hospodě. Ačkoliv vyniká silnou postavou, která je potřeba k povolání lékařem nevyužívá ji ke zbytečnému násilí. Vše se dá vyřešit slovně a v mezích zákona. Nemá rád, když mu někdo podstrkuje své myšlenky a vnucuje mu nápady. Věří jen a pouze svému intelektu a svým vzorům, které si vybírá velmi pečlivě. Svému povolání je oddaný celou svou duší a proto nezná svět jinýma očima. Je si ale moc dobře vědom všudypřítomné smrti, která může být spalující, ale zároveň mnohým se uleví. Avšak k tomu všemu je z hloubi srdce a duše hodný, věří v lidskou dobrotu a štědrost, a proto několikrát tvrdě narazil. 
   Je tedy poměrně velké a silné postavy, kterou cvičí svým řemeslem, kterou ne každý ctí. V obličeji mu dominuje huňaté zamračené obočí, které jen podtrhuje jeho všudypřítomný soustředěný výraz, který hraničí až s naštvaností. Vyzařuje z něj celková autorita, avšak nevyužívá ji ve svůj prospěch, pouze pokud uzná za potřebné. Některé můžou zarazit jeho dlouhé bílé vlasy, avšak on je bere jako svou rodinnou pýchu.
   Ačkoliv se nezajímá o velké bitvy a pitky, nepohrne dobrou lihovinou ani pivem. Stejně tak ho někteří zahlédnou při boji s mečem. Bere to jako činnost, která zabaví jeho mysl a odpočine si. Navíc posílí jeho svaly a soustředění.

7. Životopis

   Thorsen se narodil do zchudlé měšťanské rodiny, která sice měla hluboko do kapsy, aby obstála před pyšnou smetánkou, ale nebyla tak chudá, aby neměli co do pusy. Dětství bylo radostné mezi spoustou sourozenců, ačkoliv se narodil jako jeden z nejmladších. Nebyla mu věnována velká pozornost, jako prvorozeným ale aspoň neměl na svých bedrách osud celé rodiny. Tato volnost mu vyhovovala, neboť se mohl soustředit na své koníčky. Záhy se naučil trivia, ale jeho pozornost upoutala příroda. V době, kdy knihy nebyly samozřejmostí se rozhodl navštěvovat klášterní knihovnu, která byla poměrně daleko. Cestou sbíral rostliny, které si uchovával v měšci a poté do ukradnutého pergamenu zapisoval a maloval.
   Život u mnichů byl plný pravidel, organizace a zejména vědomostí. Toužil se k nim přidat a rodina navíc nic nenamítala, neboť u církve se vždy nacházela možnost kariérního postupu. Avšak netušili, že Thorsen se rozhodne klášter opustit poté, co jeho zájem byl naplněn a nestane se tak řeholním bratrem. A navíc v jediného Boha tak úplně nevěřil. Stejně jako většina jiných obyvatel. Navíc tito mniši nebrali tolik přírodu v potaz, jak by si sám přál. Odchod byl tedy jedinou možností. Domů se vrátit ještě nechtěl a proto se rozhodl pro pouť.
   Cestoval křížem krážem světem, setkával se spoustou zajímavých lidí. Ale ty, kteří naplnili jeho život poznal až po nějaké době. Cech lékařů, který se nacházel daleko na severu bylo to pravé místo. Zde se naučil všemu co umí a navíc, v souladu s přírodou. Tito lidé respektovali přírodu, její chody a období, respektovali lidské tělo a uměli jej léčit. Některé zákroky vyžadovali obrovskou dávku trpělivosti a síly, kterou Thorsen ze začátku postrádal. Avšak pro vykonávání takového povolání jsou tyto vlastnosti potřeba.
   Nyní se nachází v Ingwirth Holdu, kde se původně ucházel o místo královského lékaře. Avšak po všech těch politických událostí byl nucen spolupracovat. Tato nesvoboda byla proti jeho povaze a nechtěl se dostat do politických pletek, navíc nesouhlasil s nynější vládou, ale nikdy by neodmítl žádnému tvoru pomoci. Uchýlil se raději do stínu podhradí, kde tak trochu tajně pomáhá obyvatelům a lidem s jejich neduhem.

8. Schopnosti

- znalost v oblasti chirurgie, lidské anatomie

- znalosti v oblasti bylinkářství a obecně přírody

- cvičí se v šermu, gramotný

9. Ostatní

Faceclaim: Henry Cavill
 

10. E-mail: black.raven29@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat